Portocalopita ( placinta de portocale )

Postat de doralinda72 in Dulciuri
23 Dec 2012 | 17102 vizualizari
Portocalopita ( placinta de portocale )

Am facut aceasta placinta ptr prima oara si mi-a iesit super! O recomand celor care le place dulce de tot!!!!!

Ingrediente

  • 400 gr iaurt ( am folosit iaurt grecesc ptr ca acesta e foarte dens )
  • 2 lingurite praf de copt
  • jumatate cana(ceai) zahar
  • 4 oua
  • 1 ceasca (ceai) ulei floarea soarelui
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete vanilie
  • 500 gr foi de placinta subtiri, ca de baclava
  • Ptr sirop:
  • 1 si jumatate ceasca (ceai) apa
  • 2 si jumatate cesti (ceai) zahar
  • 1 ceasca (ceai) suc natural de portocale
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Amestecam iaurtul cu praful de copt si lasam deoparte 5 min, pana incepe sa se umfle. Batem la mixer la nivelul puternic ouale cu zaharul, uleiul, coaja de porocale si vanilia pana cand se dizolva zaharul si devine o compozitie spumoasa. Apoi turnam incet iaurtul amestecand cu o lingura in compozitia de oua. Luam pe rand cate o foaie de placinta, o rulam pe lung si o strangem putin cu pumnul apoi le rulam ca o floare si punem intr-o tava unsa cul ulei. asa procedam cu toate foile dar sa nu le punem foarte inghesuite, le lasam lejer, apoi le lasam cateva ore la temperatura camerei cateva ore pana se usuca foile. Turnam compozitia incet ajutati de o lingura sau polonic peste fiecare floare sa intre bine printre foile de placinta apoi turnam ce a mai ramas in toata tava. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr 30 min.

Ptr sirop, amestecam toate ingredientele si punem la fiert cam 15 min.

Lasam sa se raceasca si placinta dar si siropul inainte de a-l turna!!!! sa fie caldut! Puneti intai jumatate din sirop si lasati peste noapte sa se imbibe in placinta si a doua zi incalziti putin siropul ramasa si il turnati incet iar peste placinta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita ( placinta de portocale )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Portocalopita sau prajitura greceasca

Postat de susu

Portocalopita sau prajitura greceasca

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 11:28
minunat arata Portocalopita
la 23.12.2012, 11:41
si foarte gustoasa!!!
la 23.12.2012, 11:51
cred ca e delicioasa!
la 23.12.2012, 11:53
la 23.12.2012, 12:05
Foarte Buni!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking