Porumb in otet (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale in Muraturi
28 Oct 2011 | 5905 vizualizari
Porumb in otet (reteta Motan)

Este o reteta foarte veche. In cea originala se curata porumbul in lapte de pe stiuleti. Acum cand exista congelat se poate face oricand. Este foarte bun in salate si inlocuitor pentru capere.

Ingrediente

  • 400g porumb in lapte (congelat)
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie

Mod de preparare

Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute).

Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute.

Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cute si invelite in prosoape ude.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza pana sus cu otet si se pun capacele.

Se invelesc in patura si se lasa la racit pana a doua zi.

Se pun in camara si sunt bune de folosit in 3-4 saptamani.

Se folosesc la salate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu castraveti si ardei iute, la borcan

Postat de mirela0911

Salata cu castraveti si ardei iute, la borcan

Se spala bine castravetii. Se curata ceapa si se spala. Ardeii iuti se spala. La robot sau pe razatoare speciala se taie legumele in felii subtiri. Se amesteca la un loc. Se presara sarea si...

Citeste continuarea

Kimchi

Postat de Anett

Kimchi

Taiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 15:20
Ce idee grozava. Nu stiam de asta!
la 28.10.2011, 15:22
musai sa incerci nu vei regreta
la 28.10.2011, 15:34
Foarte interesant
la 28.10.2011, 15:38
interesant
la 28.10.2011, 15:41
Foarte harnicut esti

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking