Potcoave norocoase MenAncutA

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Sep 2017 | 4104 vizualizari
Potcoave norocoase MenAncutA

Pai treaba sta in felul urmator, doua fete cucuiete si foarte haioase isi disputa suprematia pentru cele mai bune cornulete si vine  a treia sarita de pe fix, adica Eu, le combin retetele, mai adaug si de la mine si scot pe piata niste potcoave norocoase, ca tot ne provoaca Bucatarasul la traznai....:)))) una bucata Mena https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-untura-si-cu-nuca-56166.html, una bucata Ancuta https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html si-o potcoava de la Cleme, sa va poarte noroc....:))))

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 750 g faina
  • 300 g untura
  • 250 g nuca prajita si macinata
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • 5 g sare
  • 1 plic vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • zahar farin pentru tavalit potcoavele

Mod de preparare

Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si alunele macinate, am framantat bine, apoi am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore. Dupa doua ore am scos aluatul am format bilute de cca 18 g si apoi am format poctoavele. Le-am asezat in tava si le-am dat la cuptorul preincalzit pana incep s ase rumeneasca putin. Se scot din cuptor si s etavalesc prin zahar farin asa calde, sa se lipeasca zaharul de ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave norocoase MenAncutA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns...

Citeste continuarea

Desert bezele - reteta simpla

Postat de momo121

Desert bezele - reteta simpla

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 18:37
Bune potcoave ai făcut!
la 01.09.2017, 18:52
Pai iau si eu una sa imi poarte noroc
la 01.09.2017, 18:54
Luăm să gustăm, deși gândul că vrei să ne potcovești nu ne dă pace...
la 01.09.2017, 18:57
Rodica, o potcoava mica nu strica la casa omului....)
la 01.09.2017, 18:58
Andreea ia cu incredere, daca nu poarta norc sigur zambesc potcoavele astea....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking