Praji cu mere / pere

Postat de gamilici in Prajituri
25 Feb 2010 | 4917 vizualizari
Praji cu mere / pere

Inca o praji cu mere...repede de facut si gustoasa. Pacat ca nu mi-au iesit pozele,era intunecat deja :(

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru umplutura :
  • 8 mere /pere
  • 100 g zahar
  • budinca de vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete.

Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate.

Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt ,1 esenta vanilie si 10 galbenusuri , care se pune deasupra merelor/perelor in tava.

Apoi se introduce in cuptor aproximativ 20 - 25 min (se verifica ).

Intre timp se pregateste budinca de vanilie dupa specificatiile de pe ambalaj si frisca.

Prajitura se aseaza in tava de servit in asa fel incat blatul sa fie in partea de jos si merele deasupra, apoi se pune budinca racita deasupra si frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu mere / pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca poloneza

Postat de mirela0911

Desert pasca poloneza

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...

Citeste continuarea

Negresa cu menta

Postat de simona72

Negresa cu menta

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare, cresc in volum si devin o crema consistenta. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 21:57
bunatate de prajitura
la 25.02.2010, 22:35
pare f. interesanta si de gusty nu mai vorbesc, arata bine;
la 26.02.2010, 10:40
arata bine prajiturica. .... o sa incerc sa o pregatesc si eu....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking