Praji cu mere / pere

Postat de gamilici in Prajituri
25 Feb 2010 | 4936 vizualizari
Praji cu mere / pere

Inca o praji cu mere...repede de facut si gustoasa. Pacat ca nu mi-au iesit pozele,era intunecat deja :(

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru umplutura :
  • 8 mere /pere
  • 100 g zahar
  • budinca de vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete.

Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate.

Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt ,1 esenta vanilie si 10 galbenusuri , care se pune deasupra merelor/perelor in tava.

Apoi se introduce in cuptor aproximativ 20 - 25 min (se verifica ).

Intre timp se pregateste budinca de vanilie dupa specificatiile de pe ambalaj si frisca.

Prajitura se aseaza in tava de servit in asa fel incat blatul sa fie in partea de jos si merele deasupra, apoi se pune budinca racita deasupra si frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu mere / pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 21:57
bunatate de prajitura
la 25.02.2010, 22:35
pare f. interesanta si de gusty nu mai vorbesc, arata bine;
la 26.02.2010, 10:40
arata bine prajiturica. .... o sa incerc sa o pregatesc si eu....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking