Deliciu cu mere

Postat de Criss in Prajituri
15 Mar 2011 | 8321 vizualizari
Deliciu cu mere

Ingrediente

  •  -1 kg mere rase
  • -200 g biscuiti
  • -2 plicuri budinca de vanilie
  • -280 g zahar
  • -600 ml apa
  • -150 ml frisca pt ornat (cremme patiserieMeegle)
  • -scortisoara pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba.

Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa.

Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa.

Intr-o tava se pune folie de plastic si se toarna intreaga compozitie fiarta. Peste ea se aseaza biscuitii. Se pune tava in frigider cateva ore bune . Eu am pus-o pentru o jumatate de ora in congelator, apoi 3 ore in frigider. Apoi se rastoarna prajitura pe un platou/tava. Se portioneaza, se orneaza cu frisca si se pudreaza cu scortisoara. Daca ma uit bine e chiar un desert de post, daca folositi frisca vegetala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Deliciu pentru cafea

Postat de merisor67

Prajitura Deliciu pentru cafea

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Caramel : Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 15.03.2011, 15:47
bunaaaaa
la 15.03.2011, 15:50
Chiar ca deliciu.................
la 15.03.2011, 15:51
la 15.03.2011, 15:56
arata super si ce buna o fi
la 15.03.2011, 15:57
Multumesc Kamy. E foarte buna, mie imi da senzatia ca mananc inghetata. Vara merge de minune.

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking