Prajitura a la Daneza

Postat de meosiris in Prajituri
5 Oct 2010 | 14164 vizualizari
Prajitura a la Daneza

Recipe by Daneza.

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • CREMA1:
  • 500ml frisca lichida
  • 5-6linguri zahar pudra
  • 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
  • CREMA2 (Budinca de vanilie):
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 60g amidon
  • 800ml lapte rece
  • coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete gelatina
  • 75g unt
  • DECOR:
  • capsuni taiate feliute
  • jeleu rosu.

Mod de preparare

BLAT:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.

CREMA1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.

CREMA2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.

-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura a la Daneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

Postat de ctlina

Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2010, 00:37
la 06.10.2010, 01:29
foarte buna si mie imi place
la 06.10.2010, 01:37
la 06.10.2010, 08:54
la 06.10.2010, 09:14

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking