Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
31 Dec 2013 | 68121 vizualizari
Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Ralu_ca, cu unele modificari(multumesc, Ralu!!). Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitana mica
  • 500 ml frisca lichida
  • 350 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 14 piscoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
  • 2 lingurite amareto
  • 1 varf lingurita sare

Mod de preparare

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.

Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare.

Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se topeste ciocolata.

Eu am adaugat nessul si cacaoa pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.

Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.

Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.

Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.

Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.

Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.

Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.

Am vrut sa ornes cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajiturele motate cu fructe si budinca

Postat de Valclaudia

Prajiturele motate cu fructe si budinca

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam...

Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de scortisoara

Strudel cu cirese

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina.  Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2013, 13:52
ce frumoasa ti-a iesit!
la 31.12.2013, 13:52
Cum arata,delicios tare
la 31.12.2013, 13:53
Meri, sub acoperişul ăsta aş sta şi eu, chiar dacă desigur, până la primăvară am să-l mănânc. Super!
la 31.12.2013, 13:53
Buna, buna
la 31.12.2013, 13:56
Super!!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking