Prajitura "After eight"

Postat de Criss in Prajituri
30 Mai 2014 | 50180 vizualizari
Prajitura "After eight"

Aceasta prajitura va duce cu gandul la delicioasa ciocolata "After eight", o ciocolata amaruie cu umplutura fina de crema mentolata.

Ingrediente

  • Blat:
  •  6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop: 
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • esenta menta sau rom
  • Mousse de ciocolata neagra 
  • 180 g ciocolata neagra Primola
  • 150+150 ml frisca lichida
  • 1/3 plic gelatina hidratata in apa
  • Mousse de ciocolata alba cu menta 
  • 90 g ciocolata alba
  • 100+150 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de menta
  • 2/3 plic gelatina hidratata
  • Ganaghe de ciocolata 
  • 100 ml frisca lichida
  • 90 g ciocolata neagra
  • Glazura: 
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauha faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu o paleta sau cu o lingura, amestecand de jos in sus, sa ramana o compozitie aerata. Se toarna comopozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 35 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Dupa ce sa racit se taie blatul in doua foi egale.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, apoi se adauga esenta.

Pe un platou se pune prima foaie de blat, se insiropeaza cu jumatate din sirop, se pune de jur imprejur inelul detasabil si se prepara prima crema, mousse-ul de ciocolata neagra.

Intr-un vas, pe baie de aburi se pune ciocolata neagra rupta bucati impreuna cu 150 ml frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata. In crema calda se pun gelatina hidratata si se lasa crema sa se racoreasca. Nu trebuie sa fie rece, pentru ca daca e lasata prea mult, se va intari de la gelatina. Se bate restul de frisca (150 ml) si se adauga crema de ciocolata. Se pune crema astfel obtinuta peste blatul insiropat si se da tava la frigider. Intre timp se pregateste ganacse-ul de ciocolata.

Tot intr-un vas pe baie de aburi, se pune ciocolata rupta impreuna cu frisca si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu fie fierbinte si se toarna peste mousse. Va fi mai mult ca o glazura, pentru ca nu se va bate sa fie ca un ganache adevarat. Din nou se pune tava la frigider pana pregatim mousse-ul de ciocolata alba cu menta.

Mousse-ul de ciocolata alba cu menta se pregateste  la fel ca si cel de ciocolata neagra. Intr-un vas, pe baie de aburi se pune ciocolata alba rupta bucatele, impreuna cu 100 ml frisca lichida. Cand s-a topit ciocolata, se adauga siropul de menta si 2/3 din gelatina hidratata. Cand crema s-a racorit putin, se amesteca cu 150 ml frisca batuta. Se pune mousse-ul astfel obtinut peste stratul de ganache. Deasupra se pune al doilea blat insiropat. Se lasa prajitura la frigider minim 2 ore, dupa care se taie in 24 bucati egale si se glazureaza.

Pentru glazura de ciocolata, procedam la fel ca si la ganache, topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si punem cate o lingura de ciocolata pe fiecare patratica de prajitura. Apoi ornam cu frisca. Eu am batut 100 ml frisca lichida si am adaugat o lingurita din ciocolata de la glazura.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "After eight"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Prajitura After Eight

Postat de gicuta69

Prajitura After Eight

      Blat :       Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul  ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2014, 05:46
ce prajitura apetisanta!
la 30.05.2014, 06:15
la 30.05.2014, 07:09
minunata!
la 30.05.2014, 08:16
Am ametit ca e tare buna
la 30.05.2014, 08:30

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking