Prajitura Alba ca Zapada

Postat de nadina73 in Prajituri
5 Ian 2011 | 24229 vizualizari
Prajitura Alba ca Zapada

O prajitura racoroasa

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 60-80 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1lingurita otet
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 240 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 60 g faina
  • sucul de la 3 lamai
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 100 zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • Decor:
  • bombonele,ciocolata rasa

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredintele pentru foi ,se framanta bine dupa care se imparte aluatul in 3 parti egale. Se coc 3 foi pe dosul tavii , tapetata cu putin ulei si faina. Foile se iau usor jos de pe tava cu ajutorul unui fir de ata, care se trece pe sub foaie si astfel foile se vor dezlipi foarte usor (asta in cazul in care se lipesc)

Crema:

Se amesteca laptele cu faina si se pun pe foc, se face un pep , cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand in el. Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se face spuma dupa care se pune cate putin din pepul racit (nu tot odata), iar la final se pune cate putin din sucul de lamaie. Si acesta se incorporeaza pe rand, nu tot odata. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale.

Glazura:

Albusul se bate bine spuma cu o furculita , dupa care se pune zaharul pudra si se mai bate, iar spre final se pune sucul de lamaie. Nu se mai bate, ci se fac miscari circulare cu furculita 5-6 minute.

ASAMBLARE:

Se pune o foaie, se intinde jumatate din cantitatea de crema, se pune foaia a doua, se pune cealalta jumatate de crema si se intinde uniform, dupa care cea de a treia foaie peste care se pune albusul batut. Peste albus se pot pune ciocolata rasa, fulgi de ciocolata sau bombonele. Se taie abia ziua urmatoare pentru a avea timp sa se inmoaie  foile.

Pofta buna.Este o prajitura foarte racoroasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 09:29
Frumoasa ti-a iesit!
la 05.01.2011, 09:49
ce frumoasa si ce buna
la 05.01.2011, 09:52
E prajitura mea preferata!!! Splendoare!!!
la 05.01.2011, 10:00
e şi preferata mea
la 05.01.2011, 10:01

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking