Prajitura Alba ca zapada

Postat de Creatsa in Prajituri
30 Iul 2014 | 52772 vizualizari
Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Ingrediente

Foi:

  • 2 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g faina

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri de frisca lichida

Mod de preparare

Foi:

Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute)

Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel .

Peste compozitia de oua am adaugat laptele la temperatura camerei si amoniacul stins in zeama de lamaie.

Am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat din faina.

Cand s-a ingrosat suficent am adaugat faina pe masa de lucru si am framantat pana am obtinut un aluat moale ,nelipicios si usor de intins.

Am impartit aluatul in 4 bucati egale.

Cu ajutorul unui sucitor am intins foi subtiri pe dosul tavii pe care le-am intepat din loc in loc cu o furculita.

Am copt fiecare foaie pana s-a aurit usor.

Crema:

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Faina am amestecat-o cu amidonul ,zaharul si coaja de lamaie.

Am turnat laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Am pus crema pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat .

Am luat crema de pe foc ,am adaugat zeama de lamaie si zaharul vanilat si am amestecat bine pana am obtinut o crema omogena.

Crema racita,la temperatura camerei am mixat-o cateva secunde.

Am adaugat lingura cu lingura din untul moale peste crema si am mixat bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Asamblare:

Foaie /crema/foaie/crema/foaie/crema/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.(de preferat 1 zi)

Am topit ciocolata alba cu frisca lichida apoi am glasat prajitura.

Am dat din nou prajitura la rece pana s-a intarit glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 16:58
Asa este. Folosesc si eu reteta asta pentru foi, este minunata
la 30.07.2014, 17:01
Nu mă pricep la făcut, dar la mâncat...
la 30.07.2014, 17:01
Mokuska
la 30.07.2014, 17:02
Padre
la 30.07.2014, 17:02

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking