Prajitura amandina

Postat de LALY in Prajituri
6 Mai 2010 | 25839 vizualizari
Prajitura amandina

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI.A iesit o nebunie de amandina,pe care dragutii mei au devorat-o imediat.Pupici Flori. Si pentru ca toate sunteti niste dragute va daruiesc din suflet cate o prajitura,inclusiv lui Bucataras.

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino rom
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt
  • frisca

Mod de preparare

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.       

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 00:57
prajitura mea preferata!asa o fac si eu,(difera glazura,atat).ti-a iesit super!
la 06.05.2010, 00:58
super am trecut-o la favo si 5 furculitesi poate si o bucata daca tot sant prima
la 06.05.2010, 00:59
ups nu sant singura
la 06.05.2010, 00:59
daca nu a mancat nadina tot,vreau si eu
la 06.05.2010, 01:00
nu erai,nadinagaby statea in umbra

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking