Prajitura ametita

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Dec 2015 | 7733 vizualizari
Prajitura ametita

Special creata pentru Mos Craciun, ca poate daca se imbata, ameteste si nimereste si la mine, ca pe trezie vad ca nici o sansa......Am denumit-o ametita pentru ca e cu visinata si visine din visinata, fix numai buna de mancat dupa pomana porcului, in loc de digestiv....

Ingrediente

  • Blat
  • 250 g margarina rama cu 70% grasime
  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 415 g biscuiti macinati- am avut de mai multe feluri si a trebuit sa le fac felul
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 200 ml apa
  • 200 ml visinata
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 230 g visine din visinata tocate marunt
  • Decor de ciocolata

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava cu dimensiun de 22/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Apoi am adaugat faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie, am incorporat bine. La final am incorporat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Am omogenizat bine si am impartit compizitia in doua, am copt doua foi de blat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit, blatul este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se coc ambele foi si se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem biscuititi macinati, nuca macinata si visinele tocate si amestecam, Separat intr-o cratita, amestecam cacaoa cu zaharul, apa si visinata si le dam pe foc  sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi turnam compozitia in castronul cu biscuiti si nuca, omogenizam bine si impartim crema in doua parti.

Asamblare: Punem prima foaie de blat intindem jumatate de crema apoi foaia a doua si deasupra restul de crema, nivelam si presaram decor de ciocolata deasupra. Dam prajitura la rece 1-2 ore , apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ametita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinte cu nuca de cocos

Postat de sufletista

Desert placinte cu nuca de cocos

Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia...

Citeste continuarea

Desert strudel de mere

Postat de Ina

Desert strudel de mere

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze.  Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 15:45
ametita si buna rau
la 10.12.2015, 15:47
la 10.12.2015, 15:52
Trimite si la mine sa ma ametesc putin(nu ca nu as fi deajuns )
la 10.12.2015, 15:58
valeu....ametita?
la 10.12.2015, 16:00
ametita )

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking