Prajitura ,,Anabella"

Postat de anuta in Prajituri
10 Apr 2010 | 28403 vizualizari
Prajitura ,,Anabella"

Ingrediente

  • Pentru blaturile de cacao,de doua ori cate:
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina ,
  • o lingura de cacao,
  • 2 linguri de ulei,
  • o lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie
  • Pentru blatul alb;
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 linguri de pesmet alb,
  • un praf de sare,
  • o lingurita de praf de copt,
  • doua lingurite de coji de portocala confiate(sau coaja rasa)
  • Pentru crema
  • 2 iaurturi mari de fructe(400g/buc),
  • 2 cutiute(200 g buc.)de branzica proaspata de vaci,
  • 200 g zahar pudra vanilat,
  • 200 g frisca proaspata din smantana(sau lichida),
  • 2 pliculete de gelatina(10 g buc.),
  • 300 g capsuni coapte,
  • jumatate de pepene galben(cca 750g)
  • Ornat
  • 20 de jumatati de miez de nuca
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 150 g ciocolata de menaj
  • 50 g unt sau margarina pentru creme

Mod de preparare

1.Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se scoate blatul de pe hartie(cu lama unui cutit) dupa ce s-a racit putin.La fel se procedeaza si cu cel de al 2-lea blat de cacao
2.Se bat bine 4 albusuri cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza cele doua lingurite de coji de portocala confiate,galbenusurile frecate putin cu uleiul si pesmetul amestecat cu praful de copt.se toarna aluatul ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 de minute,apoi se desprinde blatul de pe hartie si se lasa sa se raceasca
3.Se mixeaza branza proaspata cu zaharul vanilat ,pana obtinem o crema fina ,apoi adaugam iaurtul,zaharul pudra vanilat si smantana.
Gelatina se lasa sa se inmoaie in 150 ml apa rece apoi o topim la bain marie,fara sa o lasam sa fiarba(este gata cand se spumeaza)Cand amestecul de mai sus este omogen,se toarna in fir subtire,gelatina calda.
4.Se imparte crema obtinuta in doua parti egale.
Intr-o tava de dimensiuni apropiate de blaturi(sau se foloseste o forma detasabila dreptunghiulara),dar mai inalta se incepe montarea prajiturei astfel;se aseaza primul blat de cacao,se unge cu jumatate din crema de branza,apoi se presara pe toata suprafata capsunile spalate si zvantate,taiate cubulete sau feliute subtiri,se vine deasupra cu blatul din pesmet ,se unge cu restul de crema ,se presara deasupra pe toata suprafata bucatele mici de pepene galben,se vine iar deasupra cu blatul de cacao.Se preasra usor cu mana.
Se da ciocolata de menaj prin razatoare(aflata la temperatura camerei)apoi se topeste la bain marie si se amesteca cu untul.Se toarna calda deasupra prajiturei,apoi se presara miez de nuca maruntit si se orneaza cu jumatati de miez de nuca.Se taie in patrate sau romburi,numai dupa cateva ore de stat la frigider.Optim ar fi sa se lase toata noaptea la frigider si sa se taie a doua zi
                                                Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Anabella"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

Postat de merisor67

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate...

Citeste continuarea

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Postat de oanapl

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie. La fel se procedează și cu merele. Se mixează apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2010, 23:26
Este prima mea reteta postata pe acest forumAm mai intrat pe el,dar nu am indraznit sa postez,acum m-am hatarat si sper sa fi reusit.Sunt multe retete frumoase si de azi vreau sa ma numar si eu printre membrii activi ai forumului
la 10.04.2010, 23:29
Bine ai venit Ani!
la 10.04.2010, 23:41
la 10.04.2010, 23:47
bun venit!
la 10.04.2010, 23:49
bun venit,tare bine arata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking