Ingrediente
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 pahar cu nuca pisata
- 1 pahar cu gris
- 1 pahar cu fulgi de nuca de cocos
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g margarina topita
- 100 ml frisca (pt ornat)
Pentru sirop:
- 300 g zahar
- 300 ml apa
- 3 felii de lamaie
Mod de preparare
Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam margarina topita si restul ingredientelor si amestecam cu o lingura. Nuca de cocos poate fi inlocuita si cu fulgi de ovaz, am incercat si a fost la fel de buna prajitura.
Ungem o tava cu margarina sau cu ulei si turnam compozitia niveland-o cu o spatula. Tava nu trebuie sa fie prea intinsa, eu am folosit tava cu dimensiunile de 20x30 cm.
Coacem tava in cuptor pana se rumeneste aproximativ 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam 5 minute sa se raceasca, pana i se duce toata fierbinteala. Turnam siropul rece peste prajitura calda si o lasam cateva ore sa absoarba tot siropul. Prajitura neavand faina va absorbi siropul putin mai lent.
Inainte de servire batem 100 ml de frisca si ornam prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|