Prajitura arabeasca

Postat de Giana in Prajituri
4 Noi 2013 | 9055 vizualizari
Prajitura arabeasca

O prajitura fara faina, dulce si insiropata.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pahar cu nuca pisata
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml frisca (pt ornat)

Pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • 300 ml apa
  • 3 felii de lamaie

Mod de preparare

Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam margarina topita si restul ingredientelor si amestecam cu o lingura. Nuca de cocos poate fi inlocuita si cu fulgi de ovaz, am incercat si a fost la fel de buna prajitura.

Ungem o tava cu margarina sau cu ulei si turnam compozitia niveland-o cu o spatula. Tava nu trebuie sa fie prea intinsa, eu am folosit tava cu dimensiunile de 20x30 cm.

Coacem tava in cuptor pana se rumeneste aproximativ 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam 5 minute sa se raceasca, pana i se duce toata fierbinteala. Turnam siropul rece peste prajitura calda si o lasam cateva ore sa absoarba tot siropul. Prajitura neavand faina va absorbi siropul putin mai lent.

Inainte de servire batem 100 ml de frisca si ornam prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Harissa

Postat de Criss

Desert prajitura Harissa

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna...

Citeste continuarea

Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )

Postat de Ina

Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )

Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas.  Intre timp se face siropul din zahar ars . Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2013, 14:33
la 04.11.2013, 14:41
la 04.11.2013, 14:42
la 04.11.2013, 15:25
la 04.11.2013, 15:26
beautiful ...buna rau

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking