Ingrediente
- 300 gr faina
- 150 gr. margarina
- 500 gr zahar
- 1lamie
- 1 lingurita bicarbonat
- 4oua
- 10 linguri lapte
- 10 linguri gris
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 500 gr gem (marmelada)
- 1 lingurita scortisoara
- 150 gr nuca taiata
- 150 gr rahat
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş
Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta si se se pune la rece.
Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi seadauga 10 linguri lapte ,nuca taiata, rahatul, scortisoara,gemul.
Se amesteca bine totul apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se intinde o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.
Intepam cu o furculita si foia de deasupra.
Cind este bine rumenita scoatem afara ,lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baragan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|