Prajitura bicolora cu piersici

Postat de nadea68 in Prajituri
20 Iun 2013 | 3184 vizualizari
Prajitura bicolora cu piersici

...si o alta prajiturica de sezon cu piersici :))

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt esenza de rom
  • 3 linguri cacao
  • 4 -5 piersici
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte.

Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul.

Intr-un castron se bat bine albusurile cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt inmuiata in apa(asa se aseaza mai bine in tava :) )

Din compozitie lasam un sfert la care adugam cacaua,si turnam peste cea alba.

Deasupra punem piersicile.

Se coace 20-30 min,la 180 °.Testam cu o scobitoare.

Se lasa la racit in cuptor.

Am ornat prajitura cu glazura facuta din ciocolata si unt topit  si felii de piersica :)

Un desert super!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi de napolitane

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi de napolitane

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam...

Citeste continuarea

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Postat de merisor67

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 18:54
Ce bunatate!!!
la 20.06.2013, 19:26
ispititoare
la 20.06.2013, 19:30
la 20.06.2013, 19:43
la 20.06.2013, 19:47

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking