Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 180 gr faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de branza:
- 500 gr branza de vaci
- 1 ou
- 50 gr gris
- 200 gr zahar
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 grade
Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele . Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt , si cacao . Omogenizam bine.
Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste restul compozitiei.
O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.
Pregatim crema de branza astfel : branza o maruntim bine , si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul , zaharul vanilat, oul , grisul si coaja de lamaie ) .
Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat , efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza ( trebuie sa iasa patata ca si o vacuta ).
Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute .
Pofta Mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|