Prajitura Bunica Milica

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Iun 2016 | 5138 vizualizari
Prajitura Bunica Milica

Am numit-o asa pentru ca am facut-o sa o impart in memoria bunicii mele, mama tatalui meu, toata lumea o striga tanti Milica, habar nu am de la ce vine,  pe ea o chema Marioara... M-am inspirat de la bucataras Gicuta, n-am respectat eu chiar tot...

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic de cappucino original
  • Decor zmeura:
  • Jeleu de zmeura
  • 1 plic de top gel
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Blat. Pregatim blatul cu o seara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunea de 24/36 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. Fierbem apa si o turnam clocotita peste cacao, amestecam bine sa nu facem cocoloase si lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza apoi adugam esenta de rom, peste ele punem cacaoa si omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pan a doua zi.

Sirop : Punem zaharul la ars, avem grija sa nu se arda rau ca se amareste, trebuie sa aiba o culoare de chihlimbar, apoi turnam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul ars, apoi adaugam plicul de cappucino si lasam sa se raceasca.

Crema de ciocolata cu lapte: Intr-o craticioara rupem ciocolata bucatele, turnam frisca lichida peste si o punem pe foc pana se topeste ciocolata, atentie sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam cateva ore la frigider apoi mixam bine si amestecam cu crema mascarpone.

Crema de ciocolata alba : Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata cu lapte.

Asamblare: Tava in care am copt blatul asezam folie alimentara. Taiem blatul in doua pe orizontala, asezam primul blat il insiropam bine, apoi intindem crema de ciocolata cu lapte, asezam blatul doi, insiropam bine si intindem crema de ciocolata alba, trasam cu un betisor de frigaruie bucatile de prajitura, asezam zmeura, cate 3 pe fiecare bucatica si dam la rece 1-2 ore, apoi scoatem tava si cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte taiem prajitura.Pregatim jeleul, in tr-o craticioara punem siropul de zmeura, preful de top gel si apa si punem pe foc, amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Apoi cu ajutorul unei lingurite punem jeleu pe fiecare bucatica de prajitura. Lasam din nou la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bunica Milica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de mirela0911

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si...

Citeste continuarea

Briose cu cacao si banane

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu cacao si banane

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare.  Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2016, 21:30
Minunată!
la 24.06.2016, 22:00
Buna prajiturica bunicii
la 24.06.2016, 22:03
Andra, Misulica !
la 24.06.2016, 22:41
Doar bunica primeste?
la 24.06.2016, 22:54
Tocmai ca bunica nu primeste sau poate ca de acolo de sus imi da nota.....si primeste si ea

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking