Prajitura Capsunica by Ildi

Postat de Mokuska in Prajituri
21 Sep 2014 | 4295 vizualizari
Prajitura Capsunica by Ildi

De cele mai multe ori cand pregateam o mancare care necesita multe galbenusuri de ou, nu stiam ce sa fac cu albusurile. Reteta asta o pregatesc de ani de zile, in special cand fac ciorba de burta...este o inventie proprie :).

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 3 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 borcan de dulceata de capsuni (sau orice dulceata nu foarte lichida)
  • 1 praf de copt
  • praf de sare

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare.

Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de 36*26*5 cu hartie de copt turnam compozitia in tava si introducem in cuptorul fierbine la foc mare 15 minute, dupa care dam focul la mediu spre mic inca aprox. 25 min. pana se rumeneste frumos. Se verifica cu scobitoarea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capsunica by Ildi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Postat de simona72

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Pentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 18:49
arata grozav! imi place
la 21.09.2014, 18:50
o capsunica gust si eu
la 21.09.2014, 18:50
Din astea îmi plac mie Când se amestecă toate ingredientele deodată Super delicioasă!
la 21.09.2014, 18:50
Iata o veverita care se da la capsunele
la 21.09.2014, 18:50
ce bunatate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking