Prajitura "Casuta din povesti"

Postat de miha in Prajituri
9 Ian 2011 | 13800 vizualizari
Prajitura "Casuta din povesti"

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 2 linguri dulceata de cirese amare
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • sticks-uri cu Finetti
  • frisca

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la foc mic cu putin lapte si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi ciocolata racita si restul de lapte. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in compozitie, iar la sfarsit punem cele 2 linguri de dulceata.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Se indreapta marginile blatului, daca este necesar, apoi se taie fasii de 5-6 cm in functie de cat de mare vreti sa fie "casuta". :) Fasiile se taie apoi in triunghiuri.

Pentru glazura topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Triunghiurile se trec prin glazura, pe ambele parti, apoi se orneaza cu frisca. Sticks-urile se taie in jumatate si se aseaza ca horn al casei. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Casuta din povesti"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu ciocolata

Postat de caroline

Chec cu ciocolata

Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare....

Citeste continuarea

Placinta de casa cu dovleac

Postat de Alepaty

Placinta de casa cu dovleac

Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data) Foile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 23:24
o casuta ''comestibila''!tare frumoasa! cred ca , de acolo, se spun povesti ''ciocolatoase ''!
la 09.01.2011, 23:28
frumoase casute
la 09.01.2011, 23:33
f frumoasa!
la 09.01.2011, 23:35
wow
la 09.01.2011, 23:42
wow

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking