Prajitura Chocapic

Postat de RuxyRux in Prajituri
6 Sep 2011 | 6963 vizualizari
Prajitura Chocapic

Cu dedicatie dragei noastre Gabytza care astazi implineste o varsta minunata!....O prajitura cu ciocolata, migdale rumenite si fulgi de ciocolata Chocapic pe care am scaldat-o intr-un sirop delicios de menta...asa cum ii place Gabytzei....tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta mare sa iti bucure viata scumpa mea... La Muuuuulti Ani!!!

Ingrediente

  • 250 gr fulgi Chocapic
  • 700 ml lapte
  • 150 gr migdale
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  •  sirop de menta si frunze de menta

Mod de preparare

1. Incalzim laptele intr-un ibric si in el topim untul. Turnam totul peste fulgii Chocapic.

2. Migdalele le rumenim la cuptor 8-10 minute( la 200 grade) si apoi le tocam la blender.

3. Batem albusurile spuma si le lasam deoparte.

4. La mixer amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia.

5. Turnam usor fulgii si laptele peste crema de galbenusuri, adaugam si migdalele pudra si amestecam bine cu o lingura.

6. Introducem blenderul vertical si facem totul o crema.

7. Amestecam si albusurile usor.

8. Ungem o tava de Jena cu unt si punem compozitia.

9. Coacem la cuptor la 160 grade pentru o ora si 20 de minute.

10. Pregatim glazura, punand intr-un ibric pe foc mic frisca si in ea topim ciocolata, apoi lasam putin la racit si turnam peste prajitura niveland cu o spatula. Racim prajitura perfect( eu am lasat-o peste noapte) si servim cu un sirop de menta delicios.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chocapic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu cirese

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2011, 12:44
minunata ca si tine
la 06.09.2011, 12:51
oare de ce nu este si ziua mea???
la 06.09.2011, 13:03
f buna si f frumos gest
la 06.09.2011, 13:22
Minunata praji , la fel ca si dedicatia ptr sensibila , delicata , vesela si ........... vesnic nemultumita Gabyta
PS ce pacat c-a trecut ziua mea ...
la 06.09.2011, 13:26
minunata

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking