Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
14 Dec 2011 | 46026 vizualizari
Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei, adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prăjitura cocă rasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune
  • 3 ouă
  •  200 gr zahăr
  •  200 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  1 plic zahăr vanilat 
  •  un vărf de sare,
  •  esenţă de rom 
  •  coajă de portocală
  •  800 gr făină
  •  400 gr majun, sau gem prune (eu aş merge pe ceva mai mult majun ...cam spre 600 gr)

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.

Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.

Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de majun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.

Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.

Se serveste alaturi de o cafea cu scortisoara sau ceai cu ghimbir.

Recomandam si negresa cu Oreo

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

Postat de Oana

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:42
primaaaaaaa ce bunatate
la 14.12.2011, 17:05
la 14.12.2011, 18:01
place
la 14.12.2011, 20:36
la noi se numeste RAIOASA Tare buna!
la 14.12.2011, 20:59
si noi facem prajitura asta..este foarte foarte buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking