Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
14 Dec 2011 | 46109 vizualizari
Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei, adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prăjitura cocă rasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune
  • 3 ouă
  •  200 gr zahăr
  •  200 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  1 plic zahăr vanilat 
  •  un vărf de sare,
  •  esenţă de rom 
  •  coajă de portocală
  •  800 gr făină
  •  400 gr majun, sau gem prune (eu aş merge pe ceva mai mult majun ...cam spre 600 gr)

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.

Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.

Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de majun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.

Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.

Se serveste alaturi de o cafea cu scortisoara sau ceai cu ghimbir.

Recomandam si negresa cu Oreo

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Postat de panacris

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni si frisca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni si frisca

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:42
primaaaaaaa ce bunatate
la 14.12.2011, 17:05
la 14.12.2011, 18:01
place
la 14.12.2011, 20:36
la noi se numeste RAIOASA Tare buna!
la 14.12.2011, 20:59
si noi facem prajitura asta..este foarte foarte buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking