Prăjitură Cremcafé

Postat de mimmi in Prajituri
8 Ian 2013 | 12204 vizualizari
Prăjitură Cremcafé

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 10 albusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 400 g nuca macinata,
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura de ness dizolvata in putina apa,
  • 300 g unt,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri de amidon ,

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13 minute,pana incepe sa se rumeneasca usor.

Lasam foile la racit,intre timp pregatim si crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si nessul. Punem compozitia pe foc,intr-o cratita,impreuna cu untul,cand s-a topit untul,adaugam amidonul dizolvat intr-o lingura de apa,si amestecam pana se ingroasa. Luam crema de pe foc,adaugam gelatina dizolvata in putina apa pe bain-marie si mixam pentru 2-3 minute. Lasam crema la racit.

Umplem foile cu crema de ness,inclusiv ultima foaie peste care razalim ciocolata sau o pudram cu ness.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Cremcafé" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu crema de ness si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de ness si visine

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de Oana

Desert prajitura cu visine

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2013, 14:52
YAMMY
la 08.01.2013, 14:53
delicioasa
la 08.01.2013, 14:55
buna...
la 08.01.2013, 14:56
buna
la 08.01.2013, 15:11
wowww

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking