Ingrediente
- 10 oua
- 20 linguri de zahar
- 200 g nuca de cocos
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- 1 budinca de vanilie
- 250 g margarina/ unt
- 1 plic de frisca pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la cuptor pana se rumeneste putin. Facem testul cu scobitoare, cand nu se mai lipeste e gata.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, iar dupa ce se topeste zaharul adaugam budinca si laptele. Transferam compozitia intr-o oala si dam la foc pana se ingroasa amestecand continuu, dupa care lasam compozitia la racit. Untul se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza, dupa care adaugam cate o lingura dn compozitia de crema incorporand pe rand toata crema. Atentie! crema trebuie sa fie complet rece, altfel riscati sa se taie cand amestecati cu margarina / untul!
Crema rezultata se pune peste blatul racit, peste care adaugam frisca batuta. Eu am folosit un pieptene pentru patiserie pentru a decora prajitura.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore, cat sa se intareasca crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|