Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

Postat de adasev12 in Prajituri
27 Sep 2011 | 8800 vizualizari
Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

nevoia de dulce ma tot impinge de la spate...si-mi da idei....combin, recombin...pana la urma iese ceva de fiecare data....

Ingrediente

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 125 g iaurt de vanilie
  • 20 linguri faina
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • un praf de copt
  • gem de caise dupa gust
  • un plic de gelatina jelee

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura, mixandu-se dupa fiecare lingura.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune din compozitie jumatate( trebuia sa pun 3/4 din compozitie, caci gemul fiind   mai greu are tendinta sa se lase la fund), se pune gem dupa cum va place, eu am pus jumatate de borcan de 350 g, apoi cu o lingura se amesteca din loc in loc gemul in aluat...sa aiba o forma cat mai neregulata. Se pune si restul de aluat si se niveleaza frumos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade  si se coace pana se desprinde de pe marginile tavii. In ultimele 10 minute se potriveste caldura  sa vina de jos in sus, sa se coaca bine la fund. Se lasa prajitura la racit in forma. Dupa ce s-a racit se pune pe un platou, se mai unge deasupra cu cateva linguri de gem si se toarna jeleul facut dupa instructiunile de pe pachet.

Se taie si se serveste cu placere, merge foarte bine si dimineata la cafea sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura albastra

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura albastra

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am...

Citeste continuarea

Desert prajitura Greta Garbo

Postat de lucy2002

Desert prajitura Greta Garbo

Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2011, 18:04
ce bine arata
la 27.09.2011, 18:19
arata foarte bine,iar gustul...super bun
la 27.09.2011, 18:41
antici_gabitza, elena_daria....multumesc fetelor
la 27.09.2011, 18:50
Mai mai mai pofta asta de dulce te impinge la combinatii super reusite...frumoasa tare-i Ada draga mea
la 27.09.2011, 19:23
va sa zica ea-i di vina si ma tot inghionteste si pe mine
minunata prajitura

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking