Prăjitura Greta Garbo

Postat de diaconta in Prajituri
12 Iun 2014 | 8943 vizualizari
Prăjitura Greta Garbo

O prăjiturică foarte bună,care se apropie destul de mult ca şi gust de cel al cozonacului.Prăjitura asta o aveam de mult pe lista de aşteptare şi mă bucur că i-a venit în sfârşit rândul. Totuşi ,dacă ar fi s-o refac,aş renunţa la glazura de ciocolată şi aş pudra-o cu zahar.

Ingrediente

Foi (4 foi în tava de 38x25 cm):

  • 750 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 g smântâna 18% grasime
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de lamâie

Umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de caise (aproximativ400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • O lingura zahar pudra
  • Frisca lichida cât să subţieze ciocolata

Mod de preparare

Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi câte un ou,mixând în continuare.

In continuare am adaugat drojdia,smântâna ,faina amestecata cu sarea si aromele.

Initial pusesem 500 g faina,dar mi s-a parut prea putina,asa ca am mai adaugat 250 g.

Rezulta un aluat destul de „consistent” pe care l-am lasat la dospit 40-50 de minute.

Cât timp a dospit aluatul pentru foi,am macinat nuca si am amestecat-o cu zahar.

Am tapetat tava cu hârtie de copt si am mai taiat o hârtie de dimensiunea tavii,de care m-am ajutat pentru a transfera foile în tava.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am împartit în 4 parti,pentru cele 4 foi.

Am întins fiecare foaie pe hârtie,am presarat cu faina ,am rulat-o împreuna cu hârtia pe facaleţ si am transferat-o în tava.

Am asezat-o astfel încât hârtia sa ramâna deasupra,apoi am desprins hârtia de pe foaie.

Am pus un strat de gem si am presarat nuca.

Am pus urmatoarea foaie,la fel ca si pe prima si tot asa cu celelalte doua foi.

Foaia de deasupra am înţepat-o cu o furculita.

Am mai lasat tava acoperita cu un prosop curat înca 30 de minuta ca sa mai dospeasca.

Am pus tava la cuptor,la 180 de grade timp de 40-45 minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este coapta.

Am lasat sa se raceasca si apoi am pregatit glazura.

Ciocolata rupa bucati,am pus-o pe baie de aburi,am adaugat o lingura de zahar pudra si frisca pana la consistenta potrivita.

Am pus peste prajitura racita.

Am taiat dupa ce glazura s-a întarit.

 

S-aveţi poftă  !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....

Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de Constelatialeu

Prajitura Greta Garbo

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 22:50
tare, tare buna prajitura asta!
la 12.06.2014, 22:51
Am vrut sa o fac si eu pe asta,dar nu m-au mai tinut balamalele....tare bine arata..
la 12.06.2014, 22:54
buna rau
la 12.06.2014, 22:54
la 12.06.2014, 22:57
super buna si super frumoasa

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking