Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 180 gr zahar
- 200 gr faina
- 60 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilinat
- Crema de... hac!:
- 4 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 400 ml frisca lichida
- 125ml brandy/rom
- 100 gr ciocolata rasa (min 55% cacao)
- 2 lgt esenta de rom
- + fructe din compot pentru decor
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus.
Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.
Crema de... hac!:
Mixam galbenusurile cu zaharul si alcoolul, apoi mutam pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rasa si esenta si amestecam sa se topeasca toata, apoi lasam putin la racit. Intre timp batem bine frisca si apoi turnam crema in frisca si omogenizam.
Asamblare:
Insiropam blatul cu lichidul din compot, intindem crema, apoi decoram cu bucatelele de fructe si dam prajitura la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brandy si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|