Ingrediente
- - 10 linguri de ulei
- - 10 linguri de zahăr
- - 15 linguri de făină
- - 15 linguri lapte
- - 1 ou
- - 1/2 plic praf de copt
- -1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu
- - 1 plic zahăr vanilat
- Compoziţia de brânză:
- -3-400 g brânză proaspătă de vaci
- - 1 ou
- -5-6 linguri iaurt
- - 10 linguri de zahăr (sau mai putin)
- - 1 plic zahăr vanilat
- - coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Compozitia de branza
Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia.
Aluatul
Într-un castron se bate oul cu zaharul se adaugă uleiul, zahărul vanilat, laptele, făina amestecată cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga in compozitia lichida. Compoziţia rezultată, destul de subţire, se toarnă într-o tavă (25 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, 1/2 din cantitatea de aluat. Se adauga cu grija si uniform pe intreaga suprafata compozitia de branza, se toarna deasupra ,formand un fel de grilaj restul de aluat. Se presara putin zahar si se da la cuptor pana devine usor aurie sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
Se lasa sa se raceasca ,se pudreaza si se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|