Ingrediente
Foaie;
- 500g faina (aproximativ)a necesitat si la intins foaia
- 130g margarina
- 1 praf de copt
- 2 oua intregi
- 200ml lapte
- 3 linguri cu zahar
Umplutura;
- 800g branza dulce
- 5 oua
- 250g zahar
- 4 linguri cu gris
- razatura de la o lamaie
- 1 fiola esenta de rom
- 2 linguri lichior de cacao
Mod de preparare
Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider.
Branza se amesteca cu toate ingredientele intr-un bol.
Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua dar cea de jos e cu putin mai mare decat cea de deasupra,se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii care trebuie unsa cu margarina(tava)un pic trebuie sa fie mai mare se urce un pic pe marginea tavii.
Acum trebuie intinsa cea de a doua foaie care trebuie taiata in fasii pe lungimea ei.Cu fasiile taiate se face grilajul incepand dintr-unul din colturile tavii terminanad in coltul opus,si apoi invers din celalalt colt terminanad cu coltul opus.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute.Se taie rece
Pofta buna.
Cine doreste o pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|