Ingrediente
- Pentru aluatul fraged:
- un pachet de margarina (250g)
- 5 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
- coaja de la o lamaie
- rom sau zahar vanilat
- 2 galbenusuri
- 400-500 g faina alba (cam cat cuprinde)
- jumatate lingurita de sare
- Umplutura
- 800g de branza de vaci
- 250g zahar
- 100g stafide
- 3 galbenusuri
- 5 albusuri
- esenta de rom
Mod de preparare
Pentru aluatul fraged: Taiem margarina cubulete si adaugam galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, praful de copt, romul si sarea apoi cernem faina si "mixam" cu degetele pana se obtine un aluat uniform . Atentie sa nu se lipeasca de degete atunci cand framantam!
Crema de branza: Frecam branza cu zaharul si galbenusurile si esenta de rom. Adaugam apoi albusurile batute spuma si stafidele. Important este ca atunci cand adaugam albusurile sa amestecam cu o lingura (preferabil de lemn) cu miscari circulare.
Intr-o tava rotunda (a mea e cu diametrul de 28 cm) presam aluatul cu degetele si avem grija sa intindem si pe margini, uniform ca la o tarta. Adaugam apoi crema de branza si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Apoi inchidem cuptorul (chiar daca vi se pare ca branza nu s-a intarit, adica inca se mai "zgaltie") si o lasam acolo inca vreo 2 ore pana se raceste.
Ideal ar fi sa stea la frigider peste noapte insa noi nu ne-am prea putut abtine...:))
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|