Ingrediente
- Pentru blat:
- 1 ou
- 2 cani faina
- 100 g unt topit
- 100 g zahar
- un praf de sare
- Pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 3 oua
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- caise
Mod de preparare
Blat:
Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.
Umplutura:
Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.
Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.
Adaugam umplutura de branza si caisele jumatati.
Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.
O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|