Ingrediente
Pentru blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 25 g cacao
- 100 g unt
Pentru crema:
- 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
- 100 ml frisca lichida
- 3 oua
- 150 g zahar
- esenta de rom
Pentru topping-ul de caramel:
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar in functie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri. Compozitia o punem intr-o tava cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar.
Crema:
Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un blender pana obtinem o compozitie omogena. Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste.
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida.Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Turnam topping-ul de caramel racit deasupra prajiturii, apoi dam la rece pentru cateva ore.Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|