Ingrediente
- 4 oua
- 2 lg faina
- 4 lg pesmet
- 6 lg zahar brut
- 2 lg ulei
- 200 gr crema de branza
- 100 ml frisca
- capsuni/ bomboane cioco, batoane cioco
- sos caramel
- 300 ml apa pt sirop
- 5 lg miere.
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.
Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar, si adaugam frisca batuta si omogenizam.
Pregatim siropul, dupa ce a fiert apa,lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam mierea. Nu adaugati mierea la fiert, devine toxica.
Dupa ce s-au racit, se taie briosele/ savarinele si se insiropeaza bine, bine de tot; se umplu cu spuma de branza. Se decoreaza cu capsuni sau cu bomboane de cioco sau cu scortisoara (daca va place gustul). Se dau la rece si se servesc alaturi de o limonada racoritoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu spuma de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|