Bombite cu spuma de branza si frisca

Postat de privatelaura in Prajituri
12 Iul 2012 | 3257 vizualizari
Bombite cu spuma de branza si frisca

Sunt un fel de savarine, numai ca sunt umplute cu o spuma din crema de branza si frisca. Unele sunt cu fructe, altele cu ciocolata. Poftiti la o bombita care explodeaza in gura cu un gust delicios si racoritor!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 200 gr crema de branza
  • 100 ml frisca
  • capsuni/ bomboane cioco, batoane cioco
  • sos caramel
  • 300 ml apa pt sirop
  • 5 lg miere.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.

Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar, si adaugam frisca batuta si omogenizam.

Pregatim siropul, dupa ce a fiert apa,lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam mierea. Nu adaugati mierea la fiert, devine toxica.

Dupa ce s-au racit, se taie briosele/ savarinele si se insiropeaza bine, bine de tot; se umplu cu spuma de branza. Se decoreaza cu capsuni sau cu bomboane de cioco sau cu scortisoara (daca va place gustul). Se dau la rece si se servesc alaturi de o limonada racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu spuma de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Postat de RuxyRux

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe...

Citeste continuarea

Cobbler cu fructe

Postat de RuxyRux

Cobbler cu fructe

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia,  siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2012, 14:38
ce bunataturi!
la 12.07.2012, 15:00
multumesc Gurita!
la 12.07.2012, 15:03
la 12.07.2012, 15:22
Ce faine sunt!! Vreau si eu una!!!
la 12.07.2012, 15:54
multumesc Motanel, Simo

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking