Bombite cu spuma de branza si frisca

Postat de privatelaura in Prajituri
12 Iul 2012 | 3257 vizualizari
Bombite cu spuma de branza si frisca

Sunt un fel de savarine, numai ca sunt umplute cu o spuma din crema de branza si frisca. Unele sunt cu fructe, altele cu ciocolata. Poftiti la o bombita care explodeaza in gura cu un gust delicios si racoritor!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 200 gr crema de branza
  • 100 ml frisca
  • capsuni/ bomboane cioco, batoane cioco
  • sos caramel
  • 300 ml apa pt sirop
  • 5 lg miere.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.

Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar, si adaugam frisca batuta si omogenizam.

Pregatim siropul, dupa ce a fiert apa,lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam mierea. Nu adaugati mierea la fiert, devine toxica.

Dupa ce s-au racit, se taie briosele/ savarinele si se insiropeaza bine, bine de tot; se umplu cu spuma de branza. Se decoreaza cu capsuni sau cu bomboane de cioco sau cu scortisoara (daca va place gustul). Se dau la rece si se servesc alaturi de o limonada racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu spuma de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu lamaie

Postat de comanligia

Chec cu lamaie

Se incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga...

Citeste continuarea

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Postat de Irina

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde. Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2012, 14:38
ce bunataturi!
la 12.07.2012, 15:00
multumesc Gurita!
la 12.07.2012, 15:03
la 12.07.2012, 15:22
Ce faine sunt!! Vreau si eu una!!!
la 12.07.2012, 15:54
multumesc Motanel, Simo

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking