Prajitura cu branza si dulce de leche

Postat de miha in Prajituri
5 Mar 2012 | 4883 vizualizari
Prajitura cu branza si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci cremoasa
  • 1 cutie dulce de leche
  • 3 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat:

Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra.

Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30 cm), apoi  tasam compozitia pana obtinem un strat neted si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Daca branza este mai uscata puteti folosi si 150-200 ml smantana pentru frisca.

Branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu dulce de leche, pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Compozitia obtinuta se toarana in tava peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu pentru ~ 1 ora, pana se rumeneste usor deasupra.

In cuptor vom pune un vas cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Prajitura se lasa sa se raceasca, se acopera cu glazura de ciocolata racita si se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert chec cu cirese si glazura roz

Postat de Oana

Desert chec cu cirese si glazura roz

Blat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de andaoana

Guguluf cu ciocolata

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2012, 09:13
vreau ,vreau,vreau.
la 05.03.2012, 09:15
si eu vreau,daca mai este,daca nu, imi fac
la 05.03.2012, 09:19
tare bine mai arata
la 05.03.2012, 09:20
Nu mai este... Ca si eu as vrea.
la 05.03.2012, 09:47
dar mai faci,da?

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking