Ingrediente
Pentru blat:
- 500 gr faina
- 250 gr unt
- 4 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 20 gr drojdie
- O lingurita zahar,putin lapte pentru drojdie
- Vanilie,coaja de lamaie
Pentru crema de brânza:
- 500 gr brânza de vaca
- 250 gr crema Mascarpone
- 50 gr stafide aurii
- ½ plic budinca instant
- 100 ml frisca lichida
- 5 linguri zahar
- Vanilie,coaja de lamaie,rom
Pentru jeleul de zmeura:
- 400 ml sirop de zmeura
- Un plic budinca vanilie
Mod de preparare
Drojdia o amestecat-o cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.
Am mixat untul cu zaharul,am adaugat apoi galbenusurile pe rand,drojdia,faina si aromele.Trebuie sa obtinem un aluat omogen din care sa putem întinde o foaie.
Am lasat aluatul sa dospeasca cam o ora.Am preparat apoi crema de brânza.
Stafidele se pun la înmuiat în putin rom.Am mixat apoi brânza cu zaharul si crema Mascarpone.Budinca am dizolvat-o în frisca,apoi am pus-o peste amestecul de brânza.Am pus aromele si stafidele dupa ce le-am scurs.
Pentru jeleu am dizolvat budinca cu putin sirop.Restul siropului l-am pus sa fiarba.Cand a început sa fiarba am adaugat budinca si am amestecat cu telul pana cand s-a îngrosat amestecul.L-am lasat sa se raceasca.
Am luat putin aluat si am facut cateva forme pe care le-am pus deasupra prajiturii.Din restul de aluat am întins o foaie,putin mai mare,cat sa ajunga si pe marginile tavii.
Am asezat foaia într-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus crema de brânza,deasupra jeleul si formele taiate din aluat.Am pus tava in cuptor pentru 35 de minute.
Caietul de retete zicea sa pun în tava mai mica si sa fac doua foi,eu am vrut sa fie în tava mare,asa ca am facut doar niste forme din coca pe care le-am aruncat deasupra jeleului.Caietul nu stia el nici de Mascarpone,nici cat e de buna brânzica combinata cu jeleu de fructe.
Se poate pudra cu zahar,dar si asa are un aspect minunat.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|