Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici

Postat de merisor67 in Prajituri
9 Iul 2012 | 15184 vizualizari
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici

O prajitura savuroasa si usoara! Eu nu am pudrat-o pentru ca nu obisnuiesc(mai putin zahar)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 500 g smantana
  • 300 g faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza proaspata
  • 4-5 linguri zahar+2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 3 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja si esenta de lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile amestecand usor. Se tapeteaza tava, se pune 2/3 din compozitie peste care se presara cateva stafide si se da la cuptor pentru 15 minute la 180º.

Intre timp se prepara umplutura: se amesteca branza cu zaharul, budinca de vanilie, coaja si esenta de lamaie, stafidele si la sfarsit se incorporeaza ouale.

Piersicile si banana se decojesc se taie in felii subtiri si se stropesc cu un sirop preparat din putin zahar apa si esenta.

Se scoate blatul din cuptor, se aseaza umplutura de branza deasupra si peste ea se aseaza feliile de piersici si banana si se pune restul de blat deasupra. Se mai da la cuptor pentru 30 de minute.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Postat de RODIMUR

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare...

Citeste continuarea

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Postat de Corina33

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2012, 22:58
place
la 09.07.2012, 23:12
ce bune
la 10.07.2012, 08:25
la 10.07.2012, 08:58
prajitura cu branza imi place tare mult
la 10.07.2012, 09:02
place

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking