Prajitura cu bucati de ciocolata

Postat de anisoara in Prajituri
18 Ian 2010 | 6615 vizualizari
Prajitura cu bucati de ciocolata

Ingrediente

  • 250 gr de dulceata fara simburi 
  • o lingura mare de bicarbonat de sodiu 
  • 200 gr de smantina 
  • 2 oua 
  • 100 gr de margarina sau unt  
  • 100 gr de zahar
  • 3 pahare  ( 250 gr paharul ) de faina
  • vanilina
  • visina
  • bucati mici de ciocolata  100 gr

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul .

Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins si  batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric  - atentie!  nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se  bate cu telul, cu mina  - nu mai putin de 15 minute. 

Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori  si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia  se bate  pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un  efect umed la gust .

Este foarte important  ca sa-si revina compozitia  la starea initiala.

Mai departe ,se  adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se  bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.

Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .

Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi. 
 
Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa  la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2010, 00:38
Paharul folosit pentru masurarea fainii are 250 g, adica echivalentul a 140 g faina? Sau ne trebuie 750 g faina?
la 19.01.2010, 00:43
Paharul folosit pentru masurarea fainii are 250 g, adica echivalentul a 140 g faina. Am facut schimbari in receta . Multumesc , Miha
la 19.01.2010, 20:48
ti-am zis eu ,Anisoara ca esti tare harnica;arata bine de tot;
la 19.01.2010, 21:55
BUn, Bun, foarte bun!
la 24.01.2010, 10:44
Minunata ! Imi place mult blatul cu dulceata Am facut si eu mai demult un chec si a fost foarte bun.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking