Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni

Postat de panacris in Prajituri
21 Iul 2013 | 4580 vizualizari
Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni

Ei uite că am ajuns și la rețeta nr. 650! Vă aduc un dar virtual, o prăjitură super simplă, aromată și ciocolatoasă! Poftă bună!

Ingrediente

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • smântână 24 de linguri,
  • unt topit 24 de linguri,
  • cacao 100 g,
  • făină cât cuprinde pentru a se obține un aluat moale (cca. 300g ),
  • praf de copt 1 plic,
  • glazura de căpșuni de la Dr. Oetker,
  • bilute de ciocolată și perle.

Mod de preparare

Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, cam ca și cel ptr chec. Se toarna aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc tare ptr cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim și se lasă cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate prjitura și se lasă la răcit. După ce se răcește se toarnă glazura preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează cu biluțe de ciocolată și perluțe.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema de post

Postat de gicuta69

Desert prajitura Boema de post

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2013, 10:16
frumos arata!
la 21.07.2013, 10:21
Mulțumesc, te asigur că e și gustoasă
la 21.07.2013, 10:22
Ce bine arata!
Felicitari si la cat mai multe retete!
la 21.07.2013, 10:24
buna praji!
la 21.07.2013, 10:31
Tare buna!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking