Prajitura cu capsuni si bezea

Postat de ela in Prajituri
27 Iun 2012 | 17727 vizualizari
Prajitura cu capsuni si bezea

deliciul verii....

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 1 borcan si jumatate de gem de capsuni
  • 7 oua
  • 11 linguri de zahar+7pentru bezea
  • 11 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu.

Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic.

Capsunile le spalam si le taiem in doua.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi punem cele 7 linguri de zahar si mixam pana se intaresc.

Scoatem blatul si il ungem rapid cu gemul de capsuni,punem capsunile,apoi intindem bezeaua si mai dam la cuptor aproximativ 35minute,pana se rumeneste frumos bezeaua.Scoatem si lasam cateva ore sa se raceasca inainte de a taia prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de ioana_lupu

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Se porneste cuptorul la 175 grade C. Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa. Separat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2012, 01:07
hahaha te-mam prins pe felie
la 27.06.2012, 01:11
Nadina,ce dor imi era de tine
la 27.06.2012, 01:13
hahaha pai vezi cum vin eu dupa miros?
la 27.06.2012, 01:15
mmm,ce buna prajiturica!
la 27.06.2012, 01:17

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking