Prajitura cu ciocolata

Postat de miha in Prajituri
29 Oct 2010 | 30209 vizualizari
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, tipm de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.

Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2010, 11:37
ooo ce bine,sunt prima!!!!!.
la 29.10.2010, 11:50
in sfarsiiiiiit!
la 29.10.2010, 11:53
vin si eu 5 fur
la 29.10.2010, 11:56
mai cum iti resusesc tie foile asa frumoase???k asa imi place
la 29.10.2010, 12:00
e ca un fel de dobos,nu?cu foile coapte una cate una doar crema e mai diferita?

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking