Ingrediente
Blat:
- Ouă 6 bucăți,
- Zahăr tos 200 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Apă rece 4 linguri,
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
- Cacao neagră 3 linguri,
- Făină albă de grâu 8 linguri,
- Praf de copt 1 plic,
- Sare iodată 1 g.
Sirop:
- Apă cca. 300 ml,
- Ciocolată cu lapte cca. 300 g,
Mod de preparare
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, ca. 35 de minute la foc mediu. Între timp ciocolata se topește pe Bain Marie cu adaosul de apă.
După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate, se porționează fierbinte și se însiropează cu siropul de ciocolată. Se ornează cu ciocolată rasă. Spor la treabă și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|