Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura

Postat de Creatsa in Prajituri
5 Ian 2014 | 9731 vizualizari
Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura

Un deliciu total :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 400 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina +50 ml apa
  • Glazura:
  • 270 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura de unt
  • Crema 2:
  • 200 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 150-200 ml frisca lichida
  • Sosul de zmeura si capsuni:
  • 80 g zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita praf budinca de capsuni
  • Decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde.

Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor.

Amesteca faina cu amidonul,cacaua si praful de copt si cerne-le in prealabil.

Adauga treptat amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa-l la racit si adauga esenta de rom.

Pentru crema mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful de budinca si laptele fierbinte si amesteca bine pana ce se omogenizeaza.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa budinca la racit.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Topeste gelatina pe baie de abur/foc mic/microunde (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita.

Mixeaza mascarponele cu frisca apoi adauga budinca si mixeaza bine pana rezulta o crema omogena.

Pe o tava pune primul blat,insiropeaza-l apoi pune crema.

Acopera cu celalalt blat insiropat in prealabil si baga la frigider pana se intareste complet crema.(cel putin 2-3 ore)

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data portioneaza prajitura in bucati potrivite.(mi-au iesit 20 de bucati)

Topeste ciocolata cu celalalte ingrediente apoi glaseaza fiecare prajiturica.

Baga-le la frigider pana se intareste glazura.

Intre timp amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele si pune pe foc mic pana se ingroasa.

Lasa la racit.

Mixeaza budinca racita adaugand treptat din frisca lichida pana obtii o crema tare si pufoasa.

Pentru sirop fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se topeste zaharul apoi strecoara-l bine.

Siropul astfel obtinut amesteca-l cu praful de budinca si fierbe-l pe foc mic pana se ingroasa usor .

Peste fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema apoi pune sirop de zmeura si decoreaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Postat de CameliaComan

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE:   Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...

Citeste continuarea

Prajitura "Racoare intre biscuiti"

Postat de anuta

Prajitura "Racoare intre biscuiti"

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 13:59
Super arata!!Felicitari!!
la 05.01.2014, 14:02
Multumesc!
la 05.01.2014, 14:06
Wow,wow ce bine arata!
la 05.01.2014, 14:07
Piei ispita.....
la 05.01.2014, 14:08
oo ce bunatate si ce bine arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking