Prajitura cu ciocolata si blat de orez

Postat de miha in Prajituri
21 Mar 2012 | 9614 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si blat de orez

Ingrediente

  • Pentru blatul de orez:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g lapte condensat
  • 35 g orez expandat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina
  • 125 g mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blat pufos:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Blat de orez:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.

Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.

Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.

Blat pufos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un grata si se lasa la racit.

Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si blat de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

Postat de Nadyne

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.    Adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura arlechin cu capsuni

Postat de amalia01

Desert prajitura arlechin cu capsuni

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 22:14
vreau.....
la 21.03.2012, 22:15
Vreau si eu orez expandat! Pe cuvant ca n-am gasit. Trebe sa mai caut .
Imi place prajiturica ta,cum altfel?
la 21.03.2012, 22:17
Ela, si eu!
la 21.03.2012, 22:17
Brandusa eu am gasit in Kaufland.
la 21.03.2012, 22:19
Pot sa vin la tine la cafea maine dimineata?

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking