Ingrediente
- Blat
- 5 galbenusuri
- 2 albusuri
- 70 g zahar tos
- 50 g zahar brut pudra
- 100 g faina
- 3 lgt cu varf cacao
- 1 lgt rasa praf de copt
- 1 si 1/2 lgt piper cayenne
- Glazura:
- 90 g ciocolata amaruie (75 % cacao)
- 1 lgt ulei
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.
4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.
5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.
6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul cayenne, apoi incorporam totul in ouale batute cu ajutorul spatulei.
7. Punem compozitia intr-o tava (eu am avut o tava conica cu baza de 19 cm tapetata cu hartie de copt) introducem in cuptor pana cand trece testul scobitorii, la mine a durat 30 min.
Glazura:
Punem ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe baie de aburi si o topim. Glazuram apoi prajitura racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si piper" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|