Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
17 Iul 2015 | 7376 vizualizari
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • Crema capuccinno
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri de capuccino original
  • 150 g zahar brun
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon Dr.Oetker
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • Glazura
  • serbet de zmeura
  • serbet de vanilie

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.

Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.

Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu dulceata de visine

Postat de CameliaComan

Clatite cu dulceata de visine

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Placinta cu branza proaspata

Postat de Jymy

Placinta cu branza proaspata

Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul.  Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 22:33
Felicitari, Cleme!!
la 17.07.2015, 22:34
Eeeee, asa da! Felicitari si la cat mai multe retete!
Deci nu sarbatoresti cu zarzare ))
la 17.07.2015, 22:35
Felicitari !
la 17.07.2015, 22:38
Bravo Leoaico
Mi-ai luat-o inainte cu mult,macar ca io-s mai "batrana" pe aici )))
la 17.07.2015, 22:39
Merisor,aduc si zarzarele....

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking